Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

 

Autentická drevenica pri jazere Rakaca

Interné ID: HU - 18CH
Ulica: Tündérvölgy, Fácános utca
Obec: Meszes
Okres: Edelényi
Kraj: Borsod-Abaúj-Zemplén
Druh: Domy
Typ: Predaj
Typ domu: Chata
118 900 €
Dohoda možná

Popis nehnuteľnosti

Objavte raj na zemi v lokalite zasadenej do nádhernej prírodnej scenérie nachádzajúcej sa uprostred bujnej vegetácie, len na skok od národného parku. Bonusom je upravená pláž  len pár krokov od rekreačnej chaty.

Predstavujeme vám novo rekonštruovanú rekreačnú chata na pozemku s rozlohou 420 m2, v priamej blízkosti upravenej pláže jazera Rakaca - Maďarsko v prihraničnej oblasti, čo umožňuje denné dochádzanie na Slovensko. Vzdialenosť od Košíc je 55 minút. Možnosť využitia aj ako investičná nehnuteľnosť.

Zrubová chata s úžitkovou plochou 75 m2 , na rovinatom pozemku s rozlohou 420 m2 v obci Meszes - časť jazero Rakaca, Tündérvölgy, Fácános utca po kopletnej rekonštrukcii.
Ide o samostatne stojacu jednopodlažnú stavbu s obytným podkrovím, kompletným napojením na inžinierske siete (3 komorový septik - kanalizácia vo fáze projektu, voda - vodovod pre tento uzavretý okruh užívateľov je vedený  z miestnej studne, ÉRV práve realizuje budovanie vodovodu pre túto lokalitu, elektrina).

Nehnuteľnosť prešla na prelome rokov 2023/24 rozsiahlou rekonštrukciou – nové elektrické a vodovodné rozvody. Drevené okná, dvere, okenice, vonkajšie aj vnútorné potery a ošetrenie dreva. Vykurovanie prostredníctvom rekonštruovanej pôvodnej kachľovej peci. Ohrev vody zásobník na teplu vodu – Ariston. Kompletné vnútorné zariadenie vrátané spotrebičov je nové.

Dispozičné riešenie :
1 NP – vstup do chaty je cez priestrannú  zastrešenú terasu 25 m2, ktorá je prekrytá  novým lexanom. Po vstupe do chaty vás privíta vstupná hala - jedáleň, za zástenou ukrytá kuchynská linka, štýlová plne funkčná kachľová pec, kúpeľňa so sprchou a toaletou, drevené schody do obytného podkrovia.

Obytné podkrovie – otvorená galéria disponuje jednou miestnosťou so vstupom na terasu  a výhľadom na jazero + dve samostatné dvoj lôžkové izby. V podkroví sa nachádzajú vstavané police na odkladanie vecí.
Pred chatou je altánok.
Občianska vybavenosť: obchody v obci Meszes, Martonyi, Szendró s výbornou domácou pekárňou, cukráreň, zmrzlina
Stavebný materiál: drevo, podlaha - palubovka
Strecha: sedlová,  tepelná izolácia s eternitovou krytinou.                                                                                   
Okolie chaty je plné zelenej vegetácie, ktorá vytvára upokojujúcu atmosféru a poskytuje dostatok súkromia pre váš nerušený oddych.

Zaujímavosti okolia: Je to raj pre cykloturistiku, hubárčenie, športové a kultúrne vyžitie. Milovníci histórie budú očarení L'Huillier - Coburg kaštieľom v meste Edelényi  - baroková architektúra s nádherným zámockým parkom, chvíľu od jazera Rakaca sa nachádza obec Szendró s výbornou domácou pekárňou, cukráreň, zmrzlina. Bývalý lom Rudabánya  s jantárovou farbou vody, ktorý vyhľadávajú predovšetkým potápači, vhodný aj na kúpanie. Neďaleko sa nachádza kozia farma, možnosti  jazdiť si na koňoch. Iba 2 km od jazera v obci Martonyi  je Pavlínsky kláštor. Ide o najlepšie zachovaný stredoveký pavlínsky kláštor v Maďarsku z roku 1341.

Opačným smerom od jazera Rakaca sa nachádza lokalita národného parku, ktorého symbolom je všadeprítomná salamandra, s výbornými klimatickými podmienkami, je overeným miestom pre prirodzenú liečbu ochorení dýchacíchciest a pobyt alergikov. Cestou vás očarí múzeum kníhtlače s najväčšou knihou na svete zapísanej v Guinnessovej knihe rekordov, hrad Szádvár, alebo  obec Jósvafó je plná histórie, národný park Aggtelek - jaskyňa Baradla, ktorá má výbornú akustiku na organizovanie  jaskynných  koncertov vážnej hudby..

Sme pripravení odpovedať na všetky Vaše otázky a pomôcť Vám s procesom kúpy.

KONTAKT:
Renáta Baltová MBA, RSc.
mobil: +421 915 849 207
e-mail: info@renatabaltova.sk
web: www.renatabaltova.sk

Realitná kancelária - Renáta Baltová je členom Realitnej únie SR a riadi sa jej Realitným kódexom. Zabezpečíme vám kompletný prevod nehnuteľnosti, vrátane zmluvnej dokumentácie vypracovanej právnickou kanceláriou v Maďarsku, protokolárne odovzdanie nehnuteľnosti.

© Text a fotografie sú autorským dielom a majetkom realitnej kancelárie Renáta Baltová – Renature s.r.o.

 

Vlastnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Plocha pozemku:
420 m2
Typ zeme:
rovina
Teritórium:
Intravilán
Úžitková plocha:
75 m2
Zastavaná plocha:
110 m2
Stav:
úplne prerobený
Balkón:
áno
Terasa:
áno
Rok poslednej rekonštrukcie:
2024
Počet poschodí od prízemia vyššie:
1
Celková plocha:
75 m2
Terasa plocha:
2.5 m2
Orientácia:
západ
Inžinierske siete:
áno
Voda:
áno
Elektrika:
áno
Kanalizácia:
áno
Voda - blízko pozemku - studňa:
áno
Elektrika - na pozemku - 230 V:
áno
Blízko pozemku - septik:
áno
Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Plocha pozemku:
420 m2
Typ zeme:
rovina
Teritórium:
Intravilán
Úžitková plocha:
75 m2
Zastavaná plocha:
110 m2
Stav:
úplne prerobený
Balkón:
áno
Terasa:
áno
Rok poslednej rekonštrukcie:
2024
Počet poschodí od prízemia vyššie:
1
Celková plocha:
75 m2
Terasa plocha:
2.5 m2
Orientácia:
západ
Inžinierske siete:
áno
Voda:
áno
Elektrika:
áno
Kanalizácia:
áno
Voda - blízko pozemku - studňa:
áno
Elektrika - na pozemku - 230 V:
áno
Blízko pozemku - septik:
áno

Informatívna úverová kalkulačka

Pozrieť na mape

Maklér

Renáta Baltová MBA, RSc.

Renáta Baltová MBA, RSc.

Maklér

  • Slovensky
  • Česky
  • rusr
  • sora

Radi Vám poradíme

Podobné nehnuteľnosti